Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

 Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 EUR!

 
 
 

Steamcream - ena krema, mnogo dizajnov

Vlažilna univerzalna veganska krema iz naravnih sestavin za obraz in telo. Primerna tudi za dojenčke in otroke
Posebnost: unikatna ekološka embalaža

 • Popolnoma naravna, narejena iz svežih, naravnih veganskih visoko kakovostnih sestavin, ki jih med seboj povežemo s pomočjo pare, zato sestavine ostanejo čiste in so zelo učinkovite.
 • Ta edinstvena metoda podari koži vašega obraza osvežitev že v trenutku, ko kremo nanesete na kožo.
 • Krema je super vlažilna, se takoj vpije globoko v kožo, zato jo takoj poživi. 
 • Hrani, pomirja, gladi, mehča, obnavlja prožnost, preprečuje mastni lesk na koži, zato je koža mehka, gladka, prožna in uravnotežena.
 • Vsebuje vitamin E, ki pomlajuje kožo.
 • Primerna je za vse tipe kože. Ni mastna, ne draži kože, zato je primerna tudi za najbolj občutljivo kožo.
 • Uporabite jo tudi za telo, roke in stopala; za žametno kožo.
 • Primerna za vegane. Nosi oznako primerno za vegane.
 • Uporabljamo sveže naravne sestavine, ker jo izdelujemo v majhin serijah.
 • Uporabljamo visokokakovostne sestavine
 • Uporabljamo najmanjšo možno količino naravnih konzervansov.
 • Ne obljubljamo ničesar, kar ne moremo storiti.
 • S planetom ravnamo nežno.
 • Etična in ekološka aluminijasta embalaža, ki se reciklira.
 • Samo ena plast embalaže, ki se reciklira.
 • Ponovna uporaba pločevinke za shranjevanje drobnih predmetov.
 • Priročna embalaža za potovanje in prenašanje v ročni torbici, za zbiratelje, za darila.

ZAKAJ UPORABLJAMO PARO?

Dobra krema nam ne daje samo občutka ugodja, ko jo nanesemo na kožo. Dobra krema se mora vpiti globoko v kožo, zato da je koža mehka, gladka in prožna. Večina krem je narejenih iz kompleksnih molekul, ki jih vežejo z močnimi emulgatorji. Problem teh krem je, da ostanejo na površini kože. Prvi občutek po nanosu je zelo dober, vendar krema ne izpolni svojih obljub. Kako deluje proces z uporabo pare ? Za to ni potrebna nova znanost; na nov način smo uporabili tradicionalne metode.

SVEŽA IN ROČNO IZDELANA

Para je čista voda, segreta pod pritiskom nad 100°C. Mi izkoristimo njeno moč zato, da v trenutku združimo naše čudovite sestavine v nežno emulzijo. Zaradi tega sestavine ostanejo čiste in učinkovite.Z uporabo tako preprostega procesa, lahko investiramo v kakovostne naravne surovine.

Vlažilci so narejeni tako, da se združijo materiali z oljno podlago skupaj z materiali z vodno podlago. To je podobno, kot če zmešamo olje in kis za solatni preliv. Skupaj ostaneta nekaj časa, potem pa se spet ločita.
Veliko proizvajalcev se boji, da bi se oljna in vodna faza ločili in zato uporabljajo močne emulgatorje. Kreme ostanejo na površini kože, vodna in oljna faza se ne ločita.
V resnici pa koža potrebuje, da se sestavine na osnovi vode in sestavine na osnovi maščobe ločijo, da lahko sestavine na osnovi vode navlažijo tudi globlje plasti kože in da naravne sestavine na osnovi maščobe vzdržujejo gladko, mehko in prožno vrhnjico.

Kremo izdelujemo ročno v majhnih serijah. Dva seta surovin zmešajo in nato uporabijo paro pod pritiskom, da ju združijo skupaj. Rezultat je gladka, učinkovita, lahka emulzija, ki se razdruži ko pride v stik s kožo.

STEAMCREAM ne moremo proizvajati strojno. Lahko jo izdelujejo samo človeške roke.

STEAMCREAM je in bo vedno sveža in ročno izdelana.

SESTAVINE

OVES

Oves se že stoletja uporablja za naravno nego kože. Da smo ustvarili ovseno mleko, smo poparili oves z vročo vodo; rezultat je ovsen poparek, ki ima kremasto konsistenco. Je nežen in pomirja kožo, zato je primeren tudi za najbolj občutljivo kožo. Oves je vir kalcija, železa in vitamina B1. Vsebbuje veliko ogljikovih hidratov in več beljakovin in maščob kot ostala žita. Vsebuje tudi avenantramide, vrsto antibiotika,ki ga proizvaja rastlina. Deluje kot antioksidant in pomirja kožo.

Kozmetični in medicinski pripravki iz ovsa in izvlečkov ovsa so se izkazali kot protivnetni, sprostijo sebečo kožo, pomirijo razdraženo kožo in pomagajo pri alergičnih reakcijah. Oves je antihistaminik.


V naši kremi oves uporabljamo za pomirjanje kože.

MANDLJEVO OLJE

Uporabljamo sladke mandlje v več različnih oblikah. Semena stremo in iz njih iztisnemo olje, ki je srednje težko, neodišavljeno in čudovito za kožo.

 

Deluje blažilno in hranilno. Mehča kožo, se zlahka vpije vanjo in ni mastno. Koža je svilnato mehka. Vsebuje visok nivo vitamina E, ki obnavlja kožo.Mandljevo olje je bogato z beljakovinami in minerali.

Ker uporabljamo samo rastlinska olja in produktov petrokemične industrije, ne more priti do alergičnih reakcij, poleg tega pa ne vplivamo negativno na okolje.

GLICERIN

 Uporabljamo rastlinski glicerin, ki smo ga dodali STEAMCREAM zato, da pomaga koži absorbirati vlago in jo zadržati v koži. Koža je mehka in gladka.

Glicerin je pridobljen iz olja palmovcev.
Glicerin je tradicionalna kozmetična sestavina, ki je varna in učinkovita. Uporablja se tudi v prehranski in farmcevtski industriji.

SIVKA  

Sivka uravnoteži kožo, jo pomirja in deluje blažilno. Njene antiseptične lastnosti brišejo rdečico in preprečujejo mastni lesk kože.
Lahko pomaga tudi pri zdravljenju kože in ima aroma terapevtski učinek. Pomirja.

ROŽNA VODA IZ ORANŽEVCA

Rožna voda iz oranževca je narejena iz izbranega eteričnega olja, pridobljenega iz belih cvetov sladkega oranževca. Izboljša prožnost kože, zato je odlična za suho in zrelo kožo. Izboljša počutje in videz kože.

KAKAVOVO MASLO

Narejeno iz praženih kakavovih zrn ima isti izvor kot kakavovo maslo za najboljšo čokolado. Namesto da ga jemo, to naravno maslo nanesemo na kožo, zato da prožna in mehka.

Maslo ni mastno, je čvrste konsistence in diši kot sladka čokolada.
Gladi kožo in je odlično za vse tiste, ki trpijo zaradi srbeče in suhe kože.

ORGANSKO JOJOBINO OLJE

Jojobino olje stiskajo iz oreškov jojobe. Po strukturi je zelo podobno naravnim oljem, ki so v koži. Je nežno, učinkovito in deluje kot kolagen. Obnovi prožnost kože in briše fine linije. 
Naše jojobino olje je organsko hladno stiskano olje in prihaja iz Argentine s sledljivim izvorom.

DIŠAVA

STEAMCREAM je odišavljena z mešanico naravnih eteričnih olj in čistih cvetov, ki pomirjajo in so prijazni do kože. Tudi dišijo zapeljivo. Pri sestavinah smo malo skrivnostni, vendar gre za naravne dišave. Nekatere sestavine vam lahko odkrijemo : cvetovi oranževca, vrtnice, neroli olje, eterično olje modre kamilice.

ETIKA

Etika je veja filozofije, posvečena temu kaj je prav in kaj ne. Menimo, da to postaja v poslu vedno bolj pomembno. Naj vam naštejemo kako poskušamo narediti stvari pravilno :

Zmanjšajmo, ponovno uporabimo, reciklirajmo : etični izdelki morajo biti čudoviti! Imamo samo eno plast embalaže, pločevinka je 100% razgradljiva, vendar je ne zavrzite. Uporabite jo na nov način. V njej lahko shranjujete majhne predmete.
Živali: STEAMCREAM je veganska krema, z oznako primerno za vegane. Za vse tiste, ki so zaskrbljeni kako se ravna z živalmi. Tako lahko vidijo, da je ta krema varna. Ne uporabljamo živalskih sestavin in ne kupujemo surovin od tistih pridelovalcev, ki testirajo na živalih. Kreme testiramo na ljudeh – prostovoljcih.

Konzervansi : uporabljamo najmanjšo možno količino najbolj varnih konzervansov. Nekaj jih je potrebno uporabiti, ker bi bila sicer krema uporabna samo nekaj tednov. Mi uporabljamo konzervanse, ki jih najdemo v jabolkah in borovnicah. Ker kreme proizvajamo v majhnih serijah, je količina le-teh res majhna. Naša krema je po odprtju pločevinke uporabna 6 mesecev. S planetom ravnamo nežno: radi uporabljamo naravne sestavine kot je mandljevo olje in cvetovi oranževca, zato da jih pridobimo, pa so potrebna drevesa. Ko te materiale predelujemo, ne onesnažujemo ozračja z ogljikovim dioksidom in zvišujemo nivo kisika. Raje gledamo drevesa kot tovarne. Kompostiramo vse organske odpadke, recikliramo plastiko in vse ostanke lesa predelamo v bio maso.

Skrbimo za vašo kožo : čeprav so naravne surovine veliko dražje od sintetičnih, uporabljamo naravne, ker so dolgoročno za kožo veliko boljše. Ker držimo svoje obljube, vam bomo povedali resnico o negi kože. Vsi se staramo; tako je, zato vam ne bomo obljubljali ničesar kar ne moremo storiti. Vlaženje kože je dobro za vas, ker je dobro navlažena koža videti mlajša.In če uporabljate izdelek visoke kakovosti, ki je naraven in svež, tako kot STEAMCREAM, toliko bolje. Navsezadnje je tisto kar daste na kožo, ravno toliko pomembno kot tisto kar jeste.

Prihodnost : ker postajamo vse večji, bomo uporabili svojo pogajalsko moč pri nabavi surovin in obrnili stvari na bolje. Zelo se trudimo, da bi zmanjšali porabo energije za proizvodnjo, transport in prodajo STEAMCREAM.

KONZERVANSI

Izdelki ki so narejeni na osnovi vode, morajo vsebovati konzervanse, da jih lahko obdržimo uporabne dlje kot samo nekaj dni. Tako kot hrana in pijača, tudi kozmetika vsebuje konzervanse.
V STEAMCREAM uporabljamo vodo iz cvetov pomarančevca in ovseno mleko za vlaženje kože. Ti dve sestavini imata za osnovo vodo, zato moramo dodati konzervanse, če hočemo, da je krema uporabna 6 mesecev po odprtju.
Nekatere kreme imajo rok uporabe po odprtju 36 mesecev. V takih kremah je široka paleta zelo močnih konzervansov. Mi kremo izdelujemo ročno iz svežih sestavin, zato je nivo konzervansov v nje zelo nizek.
Vloga konzervansov je obdržati izdelek uporaben; raziskave, ki so bile narejene, so velika pomoč pri zmanjševanju dodajanja konzervansov v v hrano in tudi pri tem, kako obdržati kozmetiko svežo. Konzervansi uničujejo bakterije, prav tako pa tudi naravno floro kože. Zato menimo, da je zelo pomembno, da se uporablja čim manj konzervansov.
Odločili smo se, da bomo uporabili konzervanse, ki se uporabljajo najdlje in ki so najbolj varni. To sta metil paraben in propil paraben.
Parabeni, ki jih uporabljamo so estri 4-hidroksibenzoične kisline, ki se pojavlja zelo široko v rastlinskem in živalskem svetu (n.pr. v jagodah, črnem ribezu, breskvah, korenju, ječmenu). Naši parabeni so mineralnega izvora, sintetično izboljšani in ne vsebujejo nobenih živalskih sestavin. Kupujemo jih v obliki prahu, jih raztopimo in dodamo v formulo.
Nameravali smo jih zamenjati z različnimi konzervansi ki jih ponuja industrija, vendar smo proučili alternativne konzervanse in ugotovili da so ali:
bolj škodljivi za kožo
preveč novi da bi imeli verodostojne varnostne liste
testirani na živalih
ali preprosto ne delujejo.
Parabene bi nadomestili samo z nečim, kar bi bilo dobro za kožo, vendar v tem trenutku česa takega še ni na voljo. Torej bomo nadaljevali z uporabo, dokler ne bo na voljo učinkovita in bolj varna alternative.
STEAMCREAM...Ročno izdelana za obraz, telo in roke.

  
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.